Over Unipol

Toonaangevende EPS producent

Unipol, opgericht in 1989, is een toonaangevende Europese producent van expandeerbaar polystyreen (EPS) granulaat. Het EPS wordt geproduceerd in een moderne, flexibele en compacte fabriek, strategisch gelegen in Oss.

Unipol produceert een geselecteerd assortiment van EPS grades van hoge kwaliteit. Unipol EPS grades zijn circulair en levert een uitstekende bijdrage om de CO₂ emissie verder te reduceren. Belangrijkste kenmerken zijn een uitstekende isolatiewaarde, brandveilig (DIN 4102 en NEN-EN 13163), een hoge compressiesterkte en een goede verwerkbaarheid.

De producten zijn breed inzetbaar, van isolatie, bouw tot verpakkingen. Unipol levert klanten door heel Europa, van Scandinavië, tot Polen en Turkije. Totale capaciteit is meer dan 100.000 ton per jaar, wat wordt gerealiseerd met ruim 80 medewerkers. Unipol is lid van EUMEPS, PlasticsEurope en OIK. Unipol is tevens ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd.

Unipol onderscheidt zich in de markt door haar goede kwaliteit in combinatie met flexibiliteit, hoge service graad en mogelijkheid voor technische ondersteuning bij de klant.

De beleidsverklaring van Unipol is opvraagbaar bij de afdeling verkoop binnendienst.

♻️